Iskustvo susreta s poteškoćama

Godinama se susrećem s marginaliziranima, onima koji pate od ovisnosti, tuge, anksioznosti, parovima koji imaju probleme u svojim odnosima i obiteljima koje pate. Imam srce za one u poteškoćama i bolima koji se bore da ublaže tu bol i žive potpunije.

U našem razgovoru pružam ti priliku da bolje razumiješ sebe i dublje istražiš probleme ili poteškoće s kojima se možda susrećeš.

Empatija kao ključna komponenta podrške

Zajednički put ka pozitivnim promjenama

Radit ću s tobom u zajedničkom nastojanju da otvorimo određene probleme i pitanja, shvaćajući da će dobrobiti koju ćeš dobiti zahtijevati napor i s tvoje strane, uključujući aktivno sudjelovanje u razgovoru, iskrenost i spremnost na promjenu osjećaja, misli i ponašanja.

Psihološko savjetovalište "Majka Tereza"
Ruka u ruci

Inspiracija i vizija

Ovo savjetovalište odlučila sam nazvati Majka Tereza, prema svetici iz Kalkute.

Dodirne točke, osim doživotnog divljenja prema njezinom radu i osobi su i želja da nitko, prema njezinim riječima, ne ode od mene tužniji nego što je došao.

Ključne karakteristike dobrog mentalnog zdravlja

Dobro mentalno zdravlje nije samo odsutnost problema s mentalnim zdravljem nego je sastavni dio našeg ukupnog zdravlja i uključuje prisutnost pozitivnih karakteristika kao što su:

  • Želja za životom i sposobnost da se smiješ i zabavljaš
  • Osjećaj da živiš puninu života
  • Prilagodba promjenama
  • Sposobnost suočavanja sa stresom i brzi oporavak od nedaća
  • Osjećaj smisla i svrhe
  • Sposobnost izgradnje i održavanja odnosa koji te ispunjavaju
  • Životna ravnoteža
  • Samopouzdanje i visoko samopoštovanje
Važnosst podrške i razgovora

Važnost podrške i razgovora

Odvoji malo vremena za razgovor s psihologom koji ti može pomoći da se nosiš s mislima, ponašanjem, simptomima, stresom, ciljevima, prošlim iskustvima i drugim područjima koja ti pomažu u postizanju dobrog mentalnog zdravlja. Naravno, razgovor s psihologom o osobnim problemima može biti težak, ali ti isto tako može pomoći da se uhvatiš ukoštac s problemima u svom životu. Također može ponuditi emocionalno oslobađanje i osjećaj da te se stvarno čuje, razumije i podržava.

Područja pomoći

Savjetovalište Majka Tereza pruža savjetovanje za pojedince, parove i obitelji za prevladavanje izazova, izgradnju odnosa i oporavak od neuspjeha i poteškoća života. Nudim praktične i sigurne uživo i online video sesije.

Sva područja pomoći
Javite nam se za svoj termin

Majka Tereza (1910–1997) bila je katolička misionarka, osnivačica reda Misionarki ljubavi i dobitnica Nobelove nagrade za mir 1979. godine. Svoj život posvetila je brizi za siromašne i bolesne diljem svijeta. Njezin nesebični rad ostavio je dubok trag humanitarne predanosti te ju je svijet prepoznao kao ikonu ljubavi i samoprijegora.