Roditeljstvo

Suvremena dilema

Možemo sa sigurnošću reći da se svijet danas suočava s krizom roditeljstva. S jedne strane, čovječanstvo nikada nije bolje i kvalitetnije živjelo, s druge strane, roditelji nikada nisu bili više izgubljeni.

Izazovi rasporeda

Prije nego nastupi trudnoća, upisujemo se na liste čekanja u vrtiće. Uz školu, današnja djeca sviraju dva instrumenta, treniraju dva sporta, idu na rođendane i organizirana igranja. Roditeljstvo je jednako vožnja u autu i spremanje užine. Treba li to baš biti tako i kada su stvari izmakle kontroli? Kao roditelji često uzimamo raspored koji ne služi nikome, osim većem umoru.

Prepoznavanje stvarnih potreba

Što naša djeca zapravo trebaju od nas i jesmo li u stanju prepoznati njihove stvarne potrebe? Roditelj je osoba koja jača, njeguje, štiti, bodri, prati i bdije. Možda je vrijeme da preispitamo svoju ulogu roditelja.

Savjetovanje prije i nakon bebe

Velika radost, veliki stres

Često se dogodi da životne konce imamo u rukama, sve dok nam beba ne dokaže suprotno. Dolazak bebe jedan je od najsretnijih, ali i najstresnijih trenutaka u životu. S tim događajem se svaka osoba nosi na različit način.

Prihvaćanje osjećaja

U redu je osjećati se preplavljeno, prestrašeno, i u redu je potražiti pomoć dok se ovi osjećaji ne premoste. Postati roditelj ozbiljan je posao, a naše tijelo, kao i um, znaju da slijedi nešto veličanstveno.

Važnost savjetovanja

Savjetovanje u ovom periodu života može pomoći u rasčlanjivanju prioriteta i prepoznavanju osjećaja koji dovode do nelagode. Potražite podršku kako biste lakše savladali izazove roditeljstva.

Roditeljstvo

Započnite put prema pozitivnim promjenama!

Otkrijte kako unaprijediti vašu roditeljsku dinamiku i savladati izazove uz stručnu podršku. Učinite prvi korak prema sretnijem i harmoničnijem roditeljstvu, kontaktirajte nas.

Kontakt