Priprema za brak: važnost emocionalne pripreme

Na vlastitom primjeru mogu reći da sam ušla u brak bez ikakve pripreme. Svaka druga diploma u životu došla je nakon napornog učenja, truda i rada, međutim, brak je došao bez velike emocionalne, fizičke i duhovne pripreme.

Utjecaj nepripremljenosti na brak

Kakva priprema, takav i brak. Već na pojavu prvih malih ili velikih problema, ukoliko nismo spremni, možemo lako izgubiti nit i prepustiti se trenutnim emocijama, bez puno razmišljanja o posljedicama.

Posljedice nepripremljenosti

Podatak o broju razvoda nam govori o tome da nešto zasigurno radimo krivo. Pripremiti se na brak predbračnim savjetovanjem znači uložiti u budućnost.

Kontinuirana potreba za radom na vezi

Na pitanje kada je potrebno potražiti pomoć u braku, rado odgovaram: „svaki dan“. Brak je organizam, on diše. Ukoliko ne ulažemo u vezu s bračnim partnerom, kako možemo očekivati da ta veza funkcionira?

Brak kroz pogrešne predrasude

Često čujem kako je brak djeda i bake ili oca i majke dobro funkcionirao bez ikakvih intervencija, bez savjetovanja, bračnih vikenda, bez velikih emocija. To su predrasude koje nosimo u sebi, ponekad iz vlastitog komoditeta, jer je lakše ne poduzeti ništa, nego potražiti pomoć.

Važnost predbračnog i bračnog savjetovanja

Predbračno i bračno savjetovanje pomaže „staviti stvari na mjesto“, upoznati samoga sebe s jedne strane i partnera s druge, pronaći dodirne točke i točke koje stvaraju poteškoće u odnosu.

Predbračno i bračno savjetovanje

Započnite put prema zdravijem braku! Dogovorite svoj termin za predobračno ili bračno savjetovanje.

Kontakt